
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:2
فهرست و توضیحات:
مقدمه
شمارش و بازرسى عینى
یکى از دلایل و مدارک بسیار قوى در حسابرسى &rdquo مشاهده عینی&ldquo توسط خود حسابرس مى&zwnj باشد. مفهوم مشاهدهٔ عینى البته تنها دیدن یک جنس یا دارائى به&zwnj خصوص نمى&zwnj باشد و مثلاً نمى&zwnj توان گفت صرفاً به خاطر آن&zwnj که حسابرس مشاهده کرده است که تعدادى سفته و برات در صندوق مؤسسه موجود بوده بنابراین به اتکاء این امر رقم مندرج در ترازنامه تحت این عنوان صحیح مى&zwnj باشد و یا حتى آن&zwnj که بَرَوات و سفته&zwnj هاى مربوط به آن همگى وجود داشته&zwnj اند. براى آن&zwnj که حسابرس بتواند مشاهدات عینى خود را به&zwnj عنوان مدرک و دلیل حسابرسى به&zwnj کار ببرد، لازم است اشیاء یا دارائى&zwnj هاى موردنظر را از نزدیک بازرسى کند و مطمئن گردد که چیزى که مشاهده و بازرسى مى&zwnj کند همان چیزى است که دنبال تأئید آن مى&zwnj باشد.
البته مفهوم این امر آن است که حسابرس قادر باشد به تنهائى و یا به کمک اهل فن هویّت جنس یا دارائى مورد مشاهدهٔ خود را به خوبى و با اطمینان تعیین کند و مثلاً جو را به جاى گندم و یا یک وسیلهٔ یدکى به&zwnj خصوصى را به&zwnj جاى وسیلهٔ یدکى دیگرى که در حقیقت مى&zwnj باید وجود داشته باشد قبول نکند. هم&zwnj چنین لازم است حسابرس اشیاء مورد نظر را بشمارد و جمع اقلام شمرده شده را با تعدادى که باید وجود داشته باشد تطبیق دهد. براى مثال اگر حسابرس دنبال آن است که ثابت کند تعداد سه قلم از جنس به&zwnj خصوصى در انبار وجود دارد، کافى نیست فقط تعداد دو عدد از آنها را بازرسى کند چه در آن&zwnj صورت فقط وجود دو عدد را ثابت کرده است نه سه عدد و در واقع زحمتى که کشیده است چندان فایده&zwnj اى نخواهد داشت.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-104173-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%ad%d8%b3%d8%a7%d8%a8%d8%b1%d8%b3-%d9%88-%d8%b4%d9%85%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d9%88-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d8%b1%d8%b3/
- ۹۵/۰۶/۱۹